TUNNE LUKKOSI - vapaudu tunteiden vallasta


Kirjasta annettua palautetta

"Minulla on ollut 14 vuotta mielenterveysongelmia ja olen aina ollut jonkun toisen voimakkaan persoonan hallinnan alla. Aloitin lukemaan kirjaa lähinnä mielenkiinnosta itsetutkiskelua kohtaan. Halusin ymmärtää miksi minä toimin tietyillä tavoin tietyissä tilanteissa.

Kirja kuitenkin auttoi minua ymmärtämään että niin ei tarvitse aina toimia vaan voin rikkoa omia rajojani ja kokeilla mitä tapahtuu jos päätänkin tehdä asiat erilailla kuin mitä on totuttu. Se on uskomattoman voimaannuttava, olen itkenyt ja nauranut sitä lukiessa ja vahvistunut koko ajan.

Olen vihdoin uskaltanut kohdata menneisyyden rankat ajat ja käsitellyt niitä ja ensimmäistä kertaa elämässäni voin puhtaalla sydämellä sanoa olevani onnellinen. Minulla on oikeus tuntea kaikki ne tunteet mitä tunnen ja että se on ihan luonnollista. Olen päässyt voimakkaiden persoonien hallinnan alta nyt pois, olen ensimmäistä kertaa elämässäni mielellisesti terve ja onnellinen. Miten voikaan yksi kirja ymmärtää ja auttaa minua niin paljon. Uskomatonta.

Olen nyt suositellut tätä kirjaa kuudelle ihmiselle joiden tiedän painivan voimakkaiden tunnelukkojen kanssa ja lukiessani tunnistin ympärillä olevia persoonia kirjasta. Se ei siis ainoastaan auttanut minua ymmärtämään itseäni, vaan myös ympärillä olevia ihmisiä. Kiitos paljon, olet ollut mahtava matkaseuralainen mielentutkiskelun tiellä."

"SUURI KIITOS SINULLE! "Tunne lukkosi - vapaudu tunteiden vallasta"- kirja on aivan loistava opus. Siinä ei ole yhtään turhaa sanaa, jonka voisi ohittaa olan kohautuksella. En ole koskaan lukenut yhtä painavaa tekstiä, jolla on ollut niin suuri vaikutus itseeni. Se on muuttanut elämäni suunnan lopullisesti. Tämän kirjoitin syvältä sisimmästäni.

Tästä on kiitollinen sekä sisäinen lapseni, sisäinen haitallinen aikuinen ja minä vastuullinen aikuinen, joka on vihdoin luonut luotettavan suhteen sisäiseen haavoittuneeseen lapseeni ja suojelee häntä. Voi kuinka hän kärsikään kymmeniä vuosia.

Mutta nyt kärsimyksen tilalle on noussut rauha ja onni, joita ei voi millään rahalla ostaa. Onni, joka tarjoaa lapsen ja aikuisen tarpeeseen tyydytystä ilman, että mielihaluja tarvitsee tyydyttää.

Toivottavasti jatkat tätä työtä yhä vahvemmalla äänellä, koska maailmassa on niin paljon ihmisiä, jotka torjumalla nämä tunteet eivät koskaan saa avattua omia tunnelukkojaan.

Lukukokemus on MULLISTANUT oman suhtautumiseni ja käyttäytymiseni muutaman päivän sisällä ja vahva kasvu vastuulliseksi aikuiseksi on alkanut. Hirvittävän iso kiitos kirjan kirjoittamisesta! "

"Olen lukenut kirjasi, tehnyt testit ja oivaltanut itsestäni huikeasti. Ensimmäistä kertaa elämässäni ymmärrän oman toimintani perusteet ja mistä käsin toimin. Olen vapautunut itseni syyllistämisestä ja ymmärrän emotionaalisesta estyneisyydestäni johtuneet ongelmat. Suurkiitos hienosta ja uskomattoman paljon antaneesta kirjasta!"

"Elämäni merkittävin kirja. Tämä on ollut elämäni merkittävin teos. Lämpimästi kirjoitettu ihmiseltä ihmiselle, ei kapulakieltä. Aukaisee oman elämän haasteita ihmissuhteissa, parisuhteessa, ystävyyssuhteissa ja vanhempana (mistä olen eritoten kiitollinen). Ja mikä parasta antaa myös keinoja auttaa itseä. Todella pysäyttävä teos, joka johti matkalle syvemmälle itseen ja sen matkan myötä elämäni on muuttunut paljon. Eikä väkisin väännettynä vaan itseä paremmin ymmärtäen. Olen tosi kiitollinen, että törmäsin tähän kirjaan. Käännekohta omassa elämässä. Muilta kuultu palaute myös positiivista. Suosittelen lämpimästi!"

"Kiitos mainiosta kirjasta (se ensimmäinen kirja on vasta menossa ) joka antaa ymmärryksen ja työvälineet perityn mielenmaiseman katsomiseen armollisemmin sekä itseä että menneitä polvia kaikesta huolimatta arvostaen. Vatvomisen sijaan konkreettisia työvälineitä. Mindfulnessiin ja tilanteisiin pysähtymiseen yhdistettynä tunnelukkojen ja moodien ja skeemojen oivaltaminen viitoittaa selvän ja houkuttelevan tien. Ymmärrys alkaa heti tuottaa iloa omaan ja läheisten elämään. Kun oivaltaa sukupolvien ketjun, alkaa toki äitinä ahdistaa, mutta hetken huolehdittuaan tajuaa, että hengittää syvään ja katsoo jääkaapin oveen teipattuun pienen lapun "A" (armollisuus, hyväksyntä), se auttaa muistamaan Tunnelukkotyöskentelyn esille nostamat omat tavoitteet ja keinot toimia toisin arjessa. Mielen kuntosaliopas yöpöydällä ja Personal Trainer ( teipattu lappu ) jääkaapin ovessa :-) Toimii !!!"

"Kiitos aivan mielettömän hyvästä "Tunne lukkosi"-kirjasta sinulle, Kimmo!! Vielä on 50 sivua jäljellä lukemista ja olen aivan haltioissani suositellut kirjaa myös kaikille tutuilleni. Olen aivan varma siitä, että tämä kirja tulee olemaan käänteentekevä opus elämässäni. Kiitos, kiitos, kiitos! Omien tunnelukkojen ymmärtäminen avaa todellakin silmät. Tästä on suunta vain ylöspäin, rohkeasti eteenpäin katsoen! Voisitko mitenkään harkita järjestäväsi kurssituksia tai viikonloppuja tunnelukko-teemalla? Ei luulisi olevan tulijoista pulaa... Kaikkea hyvää sinulle!"

"Voisi sanoa, että kirja on muuttamassa elämäni. En sano vielä että se on muuttanut, koska prosessi on selkeästi kesken. Kuitenkin todella informatiivinen, selkeä ja helppolukuinen kirja, toisin kuin jotkut 'elämänhallintaoppaat' joista ei löydä mitään logiikkaa. Kirjan parhaita puolia on sen toteava ote, se ei sääli ihmistä tai aseta liian epärealistisia odotuksia vaan kertoo tosiasiat kuitenkaan syyllistämättä ihmistä valinnoistaan (joka on mielestäni erittäin tärkeää jo vaikeuksien kanssa kamppaileville ihmisille). Erittäin suuri kiitos kirjan kirjoittajalle. Lukisin mielelläni kirjoittajan muitakin teoksia, jos niitä on tulossa."

"Haluan kauneimmin kiittää Kimmo Takasta kirjasta Tunne lukkosi. Olen tällainen jalat maassa ihminen, mutta nyt todella jokin liikkui ja rajusti sielussani ja mielessäni luettuani tuon kirjan. Nyt ymmärrän hakeutumustani mm. erilaisiin päihteisiin. Kirjan vaikutus mieleeni oli niin suuri, että lenkillä käydessäni rupesin itkemään, enkä voinut sitä lopettaa (kiusallinen tilanne Töölönlahdella, jossa paljon ulkoilijoita). Silloin minussa tapahtui jotain todella positiivista, ja nyt esim. unessa, olen paljon pienen minäni kanssa tekemisissä. Kaunis, kaunis kiitos"

"Kirjasi vaikutus on käsittämätön, en kertakaikkiaan voinut lopettaa lukemista, koska löysin NIIN paljon itseäni."

"Jokaisen olisi hyvä lukea tämä kirja, niin hyvä se on. Pistää todellakin miettimään asioita ja synnyttää syvämietteistä keskustelua. Joudun kyllä ostamaan kyseisen kirjan, vaikka olen sen lukenutkin. Kirjan tekstiin pystyy aina vain uudestaan palaamaan kun se löytyy omasta hyllystä."

"Hei! Päädyin tälle sivustolle kaverini linkattua tunnelukkotestistä meidän tiiviin ystäväporukkamme facebook-ryhmässä. Tehtyäni testin minun oli pakko tilata Tunne lukkosi -kirja siltä istumalta. Nyt kirjan viimeisiä sivuja lukiessani olen täysin vakuuttunut tunnelukkojen vahvasta vaikutuksesta niin omassa kuin läheistenikin elämässä. Uskomatonta, kuinka pelkästään lukemalla kirjanne, elämäni on heittänyt täydellisen kuperkeikan. Yhtäkkiä olen alkanut ymmärtämään itseäni, omia tunteitani ja niistä seuraavaa käyttäytymistäni. Sen seuraksena olen alkanut suhtautumaan suopeammin itseäni kohtaan. Minä, jolle on AINA ollut hirveän vaikeaa puhua tunteistaan tai mistään aremmista asioista olen alkanut avautumaan läheisilleni sitä edes erityisemmin yrittämättä. Minä, joka olen sössinyt kaikki romanttiset suhteeni pelkäämällä ja todennut että olen vain niin vaikea ihminen etten hallitse ihmissuhteita, olen alkanut uskoa siihen, että voisinkin joskus elää onnellisessa parisuhteessa. Yhtäkkiä elämästä on tullut iloisempaa ja ilma tuntuu kevyemmältä hengittää. On vaikea kuvailla sanoin kuinka paljon olette vaikuttaneet minun elämääni, mutta sen voin sanoa, että kirjan myötä elämäni on muuttunut täydellisesti. Kirja on lähdössä kiertoon koko ystäväporukallemme ja perheelleni ja jos minulta kysytään, jokaikisen ihmisen tässä maailmassa tulisi lukea se! Haluan osoittaa mitä syvimmän ja lämpimimmän kiitokseni teille kirjan kirjoittamisesta. Minun elämääni se on vaikuttanut todella todella paljon ja pelkästään positiivisella tavalla! KIITOS! :)"

"Erittäin tarpeellinen ja hyvä kirja minulle. Teksti on selkeää ja siinä pääsee eteenpäin, vaikka muuten kirjojen lukeminen on muodostunut lähes mahdottomaksi minulle. Testit auttavat ymmärtämään. Olen suositellut tätä kirjaa jo vaikka kuinka monelle."

"Kirja tekee tunne-esteiden voittamisesta pienin askelin kiinnostavan haasteen. Koen, että siitä saa oikeita työkaluja tunnetyöskentelyyn. Uskon voivani käyttää kirjaa apuvälineenä myös työssäni, psykiatrisessa hoitotyössä (sekä oman ammatillisuuden ylläpitämisenä että apuvälineenä kuntoutujille)."

"Lohtua ja tietoa olemme vaimoni kanssa hankkineet Tony Dunderfeltin kirjoista, Jari Sinkkoselta, Raisa Cacciatorelta, Tommy Hellsteniltä ja monilta muilta terapeuteilta ja asiantuntijoilta, mutta kyllä kirjasi on ollut ehdoton ykkönen ja minusta tuntuu, että aivan yksinään avainasemassa omassa "läpimurrossamme". Vasta nyt viimein pääsimme oleellisesti eteenpäin. Keskinäiset keskustelumme ovat olleet äärimmäisen vaativia ja kuluttavia - mutta kannattavia ja lämpimän hellästi meidät entistä paremmin yhteen liittäviä."

"Kiitos hienosti kirjoitetusta kirjasta! Olen lueskellut sitä viime päivinä. Erityisen hienoa oli, että sanoit aluksi, että kirja saattaa herättää ikäviä tunteita ja että se ei ole haitallista. Siinä oli muitakin sellaisia olennaisia huomioita, joita monista muista kirjoista puuttuu. Kysymyksiä ei jätetä avoimiksi ja lukijan itsensä vastattavaksi."

"Tunne lukkosi on selkeä ja käytännönläheinen johdatus skeematerapiaan. Kirja sopii valistuneen kadunmiehen ja -naisen hyppysiin, sillä siinä on tarjolla monenkirjavia esimerkkejä piintyneistä toimintavoista eli skeemoista ja skeemojen laukaisemista oloista eli moodeista. Pidin erityisesti luvusta 4, jossa kuvattiin, millainen vanhempien käytös on omiaan synnyttämään minkäkinlaisia tunnelukkoja. Vaikka kirjan kuvaukset skeemoista ovat yleistyksiä, esimerkit ja netissä tehtävä testi auttavat saamaan kiinni skeemojen perusjuonesta. Kun olen suositellut kirjaa muutamalle asiakkaalleni, he ovat kirjan esimerkkien avulla saaneet omin neuvoin vihiä siitä, minkä tyyppiset skeemasudenkuopat heitä vaanivat. Tämän pohjalta on paljon helpompi määrittää ja nimetä omien skeemojen täsmäluonne ja skeemojen aiheuttamat kolttoset (esim. hyytyminen, kun pitäisi toimia). Kirjassa on myös kätevät lomakkeet, jotka auttavat määrittämään omat tunnetilat hädän hetkellä. Kirjan nimi tosin pitäisi olla: Tunne loukkusi. Skeema kun on varsinainen mielen loukku.
- Tuija Matikka, psykologi, www.tuimakka.fi"

"Olen kirjan avulla työstänyt aktiivisesti tunnelukkojani. Voin sanoa, että nämä asiat ovat päivittäin mielessä ja työn alla, alkuun ne olivat lähes jatkuvasti. Olen käyttänyt kirjan harjoituksia monipuolisesti. On mahtavaa, että kuukausi sitten kirja tupsahti postiluukkuun ja nyt jo näen itsessäni ja käytöksessäni selkeän eron. Tästä ei voi olla kuin innostunut! Olen paremmin läsnä tässä hetkessä, nautin eri tavalla pienistä arkisista asioista, tulevan murehteminen on jäänyt vähemmälle ja koen oloni tasaisemmaksi ja varmemmaksi.... Olen aina tykännyt pohtia omaa käytöstäni ja ajatuksiani. Nyt koen löytäneeni oikeita työkaluja, joilla ei väännetä puoliväkisin jonkinlaista tulosta vaan todella ymmärrän itseäni paremmin jotenkin luontojaan ja samalla tapahtuu vain muutosta! Tämä on hienoa! "

"Ostin Tehy-lehden artikkelin perusteella "Tunne lukkosi"-kirjan ja olen hyötynyt siitä valtavasti. Kirjassa oli runsaasti hyviä työkaluja ja teksti oli helppolukuista ja tavoitti lukijan. Kiitos hyvästä kirjasta ja erityisesti siitä mitä se on tuonut elämääni!"

"On aika kova kirja... noin vuosi sitten en tiennyt mitään koko aiheesta ja pidin tunnelukkoja ihan hölynpölynä ja hassuina teorioina, kiitän sitä hetkeä kun hankin kirjasi, jota tunnelukkojeni takia luen vasta nyt :) Tämä kirja tulee muuttamaan koko loppuelämäni, kiitos"

"Olen todella tyytyväinen kun tilasin kirjan. Olen lukenut kirjan kertaalleen, mutta palaan siihen joka päivä, kun löydän siitä aina jotain uutta käsiteltävää."

"Kiitos uskomattoman hienosta kirjasta! Se on kirjoitettu selkeällä tavalla ja yhtäkään sivua ei ole tarvinnut jäädä tavailemaan, vaan asiat aukeavat sujuvasti ja loogisesti kertalukemalla. Kirja kertoo "juuri minusta" mikä lisää lukuintoa. Pitäisi kuulua äitiyspakkaukseen :) Paljon olen kirjoja lukenut laidasta laitaan ja kaikki ovat jälkensä jättäneet, mutta käsi sydämellä voin sanoa, että tämä kirja on koskettavin ja herättävin teos aikoihin. Se auttaa myös tulemaan ympärilläsi olevien kanssa paremmin toimeen, kun ymmärtää enemmän heidän käytöstään."

"Kiitos upeasta kirjasta. Se on ymmärrettävä, havainnollinen, käytännönläheinen ja toimiva. Harvoin sattuu käteen näin selkokielistä ammatillista tekstiä, jonka voi asiakaskin ymmärtää. Olen itse toiminut terapeuttina 40 vuotta ja edelleen teen töitä. Minulla on myös kognitiivis-analyyttinen, lyhytterapeuttinen ja ja psykodynaaminen koulutus ja tämä kirja hyvin yhdistää näitä erilaisia työkaluja. Olen sitä suositellut asiakkaille, että voivat halutessaan myös itse tehdä kotona harjoituksia. Se voisi ihan hyvin olla jokamiehen ja -naisen käsikirja!"

"Kiitos uskomattomasta, silmät avaavasta kirjasta. Se tarjosi vastauksen lukuisiin kysymyksiin, joita olen pyöritellyt lähes 30 vuotta. Olen kärsinyt lapsesta asti peloista, ahdistuksesta ja syyllisyyden tunteesta. Kiintymysvanhemmuusperheet-nettisivuston kirjaesittelyn kautta löysin Tunne lukkosi -kirjan. Luin sen (suorastaan impulsiivisesti ahmien), itkin ja nauroin, koin vihdoinkin saaneeni selvyyttä asioihin: totta kai tämä ja tuo ongelma, minun, sinun ja hänen ongelmansa johtuu lapsuudessa omaksutuista toimintamalleista. Pystyin näkemään äitini, hankalan työkaverin, jopa rikolliset pieninä, neuvottomina lapsina. Seuraavana aamuna työmatkalla huomasin konkreettisesti, että hengitysilma virtasi keuhkoihini jotenkin esteettömämmin. Jotain oli jo auennut. Tästä tutustuminen itseeni jatkuu moodipäiväkirjojen ja vanhojen valokuvien ääressä. Kävin kaupassa. Ostin tomaatteja ja vihreää teetä karkin ja energiajuoman sijaan. Aurinko paistoi."

"Kirja tarjoaa selkeitä selityksiä tämän päivän käytökselle, on kirjoitettu hyvin helposti ymmärrettävällä tavalla ja mikä parasta, se tarjoaa vielä hyviä työkaluja työstää näitä asioita jättämättä lukijaansa yksin asioiden kanssa. Tähän mennessä suurimmat psykologisten teosten "ahaa"-elämykset ovat jääneet muutamaan hienoon korulauseeseen, jotka ovat ehkä jo viikon päästä unohtuneet täysin. Tärkeintä minulle tässä matkassa on ollut se, että OLEN KASVANUT VANHEMPANA ja siksi haluankin tämän täällä jakaa. Pystyn olemaan paremmin läsnä, en stressaaa enää läheskään niin paljon kotitöistä. Pystyn olemaan lasteni kanssa paremmin tässä hetkessä. Hermostun harvoin, iloitsen enemmän lapsistani. Enkä ole yrittänyt väkisin muuttua, vaan muutos on tapahtunut työstämällä kirjan avulla. Nyt olen onnellinen, että olen osaltani katkaisemassa tai ainakin lieventämässä sukupolvia jatkuvaa tunnelukkojen perintöä omalta ja lasteni kohdaltani. Olen todella kiitollinen siitä mitä minä ja perheeni tästä kirjasta on saanut. Jos yksikään tämän viestin lukevista löytää jotain elämäänsä kirjan avulla, viesti oli kirjoittamisen arvoinen."

"Lueskelin kirjaa kuin olisin aidosti avannut tunnelukkoja: selasin kirjaa kuin kyseessä olisi ollut terapeuttinen ystävä, joka halusi päästää minut pois lukkoon vievistä tavoistani vuorovaikutustilanteissa."
Psykologia 03/2012 (Salme Turunen-Tuulos)

"Monet asiat alkavat avautua luettuani kirjasi Tunne lukkosi. Olisin tarvinnut neuvot jo vuosia sitten."

"Hyvä kirja johon voi palata aina uudelleen ja uudelleen. Auttaa ymmärtämään itseään ja myös muita. Kyllähän se voi aluksi järkyttää kun totuus paljastuu, mutta se myös helpottaa ja vapauttaa."

"Kirja on helppolukuinen ja selkeä."

"Loistava kirja, selvätajuinen ja auttaa löytämään yllättäviäkin asioita itsestä ja tunne-elämän ongelmien aiheuttajista."

"Viimein sain hankittua tämän kirjan. Aivan loistava, vaikken loppuun asti ole vielä edes ehtinyt. On oppinut ymmärtämään omaa käytöstään paljon paremmin, Kiitos!"

"Löysin kirjan nettikirjakaupasta. Takakansi sai minut sitten ostamaan kirjan. Kirjaa oli joskus jopa aika raskastakin lukea, tunteet poukkoili sinne tänne, mutta nyt kun olen kirjan kanssa työskennellyt kolmisen kuukautta niin voin sanoa että se muutti elämäni täysin ja että se on tähänastisen elämäni paras kirja, tulevaisuudestahan ei kukaan voi tietää. Olen suositellut kirjaa ystävilleni ja tuttaville, koska toivoisin tätä samaa riemua muillekkin samassa tilanteessa oleville. Loistava kirja, lukisin mielelläni jopa jatko-osia."

"Tahtoisin kertoa omasta tilanteestani ja kiittää erittäin hienosta kirjasta. Olen kamppallut henkilökohtaisten hankaluuksieni lukkojen kanssa pienen ikäni, nyt olen käynyt vuoden psykoterapiassa. Luettuani kirjan kahdessa päivässä, POKS ja PAM tuntuu että sain konkretisoitua elämäni suurimmat ongelmat selkeisiin käsitteisiin. Tuntuu että kaikki terapiassa jauhaantuneet palaset loksahtivat paikoilleen. Lapsuuteni vaikeat tilanteet ja myöhempi elämänkaareni vastasivat toisiaan ja saivat selkeän kontekstin. "

"Silmät avaava teos. Koin luettuani todellisen oivalluksen, ja tunnelukkojen tiedostamisen sekä hallitsemisen myötä elämänlaatuni on parantunut merkittävästi. Tällaisen kirjan pitäisi päästä näkyville julkisuuteen. Uskon, että moni ongelma ratkeaisi jos ihmiset tulisivat tiedostavammiksi käyttäytymisestään."

"Tässä on todella kiinnostava kirja, joka voi saada lukijansa näkemään itsensä uudessa valossa."
Henna Salmela, Esse

"Tunne lukkosi -kirja on mahtavaa luettavaa. Teksti on selkeää ja helposti ymmärrettävää, mutta omien tunteidensa kanssa joutuu kyllä työskentelemään, mikä ei aina välttämättä ole kovinkaan helppoa. Kirja avaa uusia näkemyksiä ja auttaa työstämään ja käsittelemään omia tunnelukkoja. Suosittelen kirjaa lämpimästi jokaiselle! =)"

"Helsingin sanomat 12.3.2012
Oletko onneton? Pura tunnelukkosi
Kimmo Takanen: Tunne lukkosi - vapaudu tunteiden vallasta. WSOY. 252 s. 34 e.

Miksi olen liian kiltti tai liian vaativa itselleni? Miksi en uskalla muuttaa asioita, jotka tekevät minut onnettomaksi? Miksi parisuhteeni epäonnistuvat aina? Ehkä tätä ohjaakin itse luotu ennustus - käyttäytymällä tietyllä tavalla saamme elämältä juuri sen, mitä vähiten haluamme.

Terapeutti, kouluttaja Kimmo Takasen kirja on matka tunnelukkoihin. Tunnelukot ovat lapsuudessa opittuja käyttäytymiskaavoja. Ne lukitsevat meidät reagoimaan tiettyihin tilanteisiin tavalla, joka sabotoi mahdollisuutemme hyvään elämään. Parisuhde voi kaatua hylätyksi tulemisen pelkoon, jonka vuoksi puoliso vahtii toista vainoharhaisesti. Kun vahdimme mustasukkaisesti puolison tekstiviestejä tai teemme taas ylitöitä palkatta, syynä on usein tunnelukko - sisäinen lapsi, joka yrittää selviytyä psykologisesta stressistä lapsen keinoin.

Kirja esittelee 18 tunnelukkoa ja sen, miten ne ilmenevät arjessa. Kuvaukset ovat niin osuvia, että välillä lukeminen melkein nolottaa. Lukkojen purkamiseen kirja tarjoaa karvalakkimalliset, skeematerapiaan perustuvat ohjeet.

Koska matka lukkojen lähteille voi olla ahdistava, sisäisen lapsen kumppaniksi herätellään aikuinen, joka osaa toimia johdonmukaisesti. Muutos tapahtuu itseä ymmärtämällä, ei käyttäytymistä peukaloimalla.

Itsensä voi testata kirjan verkkosivulla osoitteessa www.tunnelukkosi.fi.

Nina Sarell"

"En ole päässyt etenemään kirjassa vielä edes pitkälle, mutta se on silti avannut silmiäni. Tiedän, että muutos vie aikaa, mutta pelkkä tunnelukkojen tiedostaminen ja hyväksyminen auttaa minua paljon. Päinvastoin on myös ilo huomata, että joissakin kohdissa ei ole tunnelukkoa. Sivu sivulta kirja pienentää raskasta henkistä taakkaa. Suosittelen kaikille!"


Kaikki tunnelukkokirjat löydät täältä:

 


Etusivulle
 
Lue kaikkien 18 tunnelukon kuvaukset
 
Testaa tunnelukkosi